LEBAH DAN MADU...

>> Monday, March 8, 2010


Lebah atau nama saintifiknya Apis mellifera di antara makhluk ciptaan Allah yang dikenali lantaran madu yang di hasilkannya. Masyarakat lebah amat dikenali sebagai satu kelompok masyarakat yang berdisiplin, komited dan rajin bekerja .Hasil dari kerajinan dan ketekunan makhluk Allah ini maka terhasillah madu yang mempunyai 1001 khasiat yang secara tidak langsung memberi sumbangan yang besar bagi kesejahteraan kehidupan manusia.Keistimewaan lebah ini telah diabadikan oleh Allah di dalam kitabnya Al-Quran.

Sejak berzaman ,madu lebah telah digunakan dalam perubatan sama ada di gunakan madu lebah secara sendirian ataupun di gunakan sebagai salah satu bahan dalam ramuan ubat tertentu. Allah SWT telah mengisytiharkan bahawa madu adalah satu penawar bagi pelbagai jenis penyakit dan ia juga merupakan kesukaan Rasulullah SAW.

Madu yang di hasilkan oleh lebah terdapat dalam pelbagai warna seperti putih, kuning, merah dan lain-lain warna yang baik bergantung kepada jenis tumbuhan yang dimakan.

MASAD CAFE


Gabungan Madu Lebah Dengan Habbatus Sauda.
MASAD mempunyai kuasa penyembuhan yang baik dan terbukti berkesan sebagai penawar


Merawat Penyakit Ringan dan Acute

  • Sakit Urat, Sendi dan Tulang
  • Keletihan dan Kelesuan
  • Jerawat
  • Resdung
  • Migrain
  • Merawat Penyakit Sederhana:
  • Kencing Manis
  • Gastrik
  • Buasir
  • Batu Karang dan Buah Pinggang
  • Gangguan Penghadaman
  • Tekanan DarahTinggi
  • Angin Dalam Badan
  • Penyakit Puan (haid tidak teratur)
  • Keputihan
  • Senggugut
  • Memulihkan Tenaga Secara Menyeluruh
  • Tekanan Mental
  • Insomnia
  • Athma
  • Cholestrol
  • Ghout
  • Rheumatic
  • Meningkatkan Prestasi Mental
  • Batuk Yang Lama

Merawat Penyakit Kronik:

  • Kemandulan
  • Jantung
  • Lumpuh
  • Kanser
  • Mati Pucuk
  • Buah Pinggang


ATURAN : 1 sudu kecil MASAD dicampur dengan air suam dan diminum ½ jam sebelum sarapan pagi.

Post a Comment

My Blog List

  • Selama tiga tahun di London, aku sempat untuk travel ke puluhan destinasi menarik di Eropah termasuklah Barcelona, Paris, Munich dan banyak lagi. Walaupun ...
  • Assalammualaikum dan salam sejahtera. Saya doakan agar semuanya dikurniakan dengan kesihatan yang baik. Cinch vs ESP, Agak-agak mana yang menang eh? Huhuh...
  • jom layan produk baru KK...sedia menerima tempahan..romper+tight...KK tiru design yg ade pada tight, so nampak mcm sepasang..hehe..felt yg dijahit atas rom...
  • *kesemua cookies ini dibuat drpd bahan2 yg berkualiti n dijamin sedap..cnth, tepung badam, raisin, biskut oreo, quality choc, dll..yg plg penting semua n...
  • BROWNIES KEDUT...boleh order utk majlis makan2....nak bawak g open house ke..ha takyah penin pala call je 012-3862589...last minit pun bolehhh
  • *Kaftan Swaroski* *Material: Chiffon Cerruti with accessory diamond * *Rm.250.00*
  • *UNTUK DPTKAN KOLEKSI TEKINI LAGI PLZZ DIRECT WHATSAPP AYU YA..* *>>> 0195850725 * *Butang2 Baju Melayu* *-Rm8/set @ rm60/dosen (Kotak merah panjang)* *-R...
  • *Women - Multiple process* Women's brains designed to concentrate multiple task at a time.Women can Watch a TV and Talk over phone and cook the new recipe. ...

Followers

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP